Verlichting

Licht is essentieel voor het menselijk functioneren. Daarom speelt verlichting al jaren een belangrijke rol op de werkplek en in de openbare omgeving. Met de juiste lichtkleur en juiste intensiteit zorgt licht voor werkcomfort en een verbeterde gemoedstoestand.

Daarbij kan veel energie bespaard worden door conventionele verlichting te vervangen door LED verlichting. Een stap verder is het slim maken van uw LED verlichting waarmee verlichting bijvoorbeeld terug dimt of uitschakelt als er niemand aanwezig is.

T&J Service B.V. kan voor u het gehele traject van ontwerp tot aan onderhoud van uw verlichtingsinstallatie verzorgen. Dit voor zowel binnen- alsook voor buitenverlichting.

Slimme verlichting

Het gebruik van niet natuurlijke lichtbronnen kost echter energie. Om deze hoeveelheid energie te beperken kan gebruik gemaakt worden van zogenaamde “slimme verlichting”.

Met “slimme verlichting” zorgen wij er voor dat verlichting die niet aan hoeft te zijn dat ook niet is. Lichtintensiteiten hoeven ook niet altijd maximaal te zijn. Tijd, hoeveelheid zonlicht en afwezigheid van mensen kunnen parameters zijn om verlichting te dimmen of uit te schakelen. Door hiervan gebruik te maken kunnen aanzienlijke hoeveelheden onnodig energieverbruik voorkomen worden.

Koppelingen met andere systemen behoren ook tot de mogelijkheden. Wanneer iemand het alarm van het pand uitschakelt kan bijvoorbeeld automatisch de verlichting in de entree aan gaan. Wanneer het alarm af gaat wordt het gehele pand verlicht. Wanneer er te veel zonlicht het kantoor binnenkomst gaat de zonwering naar beneden. De functionele mogelijkheden worden steeds groter.

Echter met “slimme verlichting” is het niet alleen mogelijk om de verlichting automatisch te regelen, het is ook mogelijk om meer informatie terug te krijgen over het functioneren van de verlichting en het gebruik van ruimtes.

Ontwerp en advies

Wij hebben jarenlange ervaring met producten van verschillende leveranciers. Met deze ervaring kunnen we u voorzien van ontwerpen en advies voor de voor u meest geschikte oplossing. Indien gewenst realiseren wij het lichtontwerp op basis van uw wensen en/of kunnen we uw wensen verwerken tot een functioneel ontwerp.

Realisatie

Op basis van een gemaakt ontwerp kunnen wij zorg dragen voor de complete installatie en realisatie. Van het installeren van armaturen tot het opleveren van een compleet werkend verlichting systeem.

Onderhoud

Voor bedrijven die al voorzien zijn van “slimme verlichting” bieden wij ook ondersteuning bij het beheer en onderhoud van bestaande systemen. Van het periodiek controleren tot het repareren van lichtpunten tot het analyseren van gegevens uit uw verlichtingssysteem.

Storingen

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar voor onze klanten. Heeft u een storing die uw bedrijfsproces verstoort, of de veiligheid van mensen in gevaar brengt, dan zijn wij u ook ’s-nachts en in het weekend graag van dienst.