Verlichting

Mesh netwerken

Wij hebben al enkele jaren ervaring met het in bedrijf stellen van verschillende systemen die gebruik maken van een Mesh netwerk protocol.

Wij zijn uw partner voor het realiseren van uw projecten in de Benelux.

Wat zijn Mesh netwerken?

Een voorbeeld van een Mesh network is het ZigBee protocol. ZigBee is een draadloos protocol dat de laatste jaren erg in opkomst is in de wereld van dynamische verlichting. Het signaal waar dit protocol gebruik van maakt heeft een beperkt bereik. Echter door het signaal door te laten geven wordt het netwerk aanzienlijk vergroot. Dit wordt een mesh netwerk genoemd. Verschillende fabrikanten van lichtbronnen en verlichtingssystemen maken ondertussen gebruik van mesh netwerken en plaatsen modules in armaturen en sensoren. Dit protocol is uitermate geschikt voor toepassing in open ruimtes, of ruimtes waar veel verlichtingsobjecten geplaatst zijn. Bijvoorbeeld parkeergarages en magazijnen. Voor projecten waar verschillende ruimtes worden uitgerust met mesh netwerk componenten wordt het gebruikte protocol vaak gecombineerd met andere protocollen zoals Ethernet TCP/IP.

Wat is ZigBee?

een open standaard voor draadloze verbindingen tussen apparaten op korte afstand. Het is bedoeld als aanvulling op Bluetooth en wifi, het wordt gebruikt voor het doorsturen van sensorgegevens en voor besturing, zoals de gezondheid van een patiënt of het controleren van de veiligheid binnenshuis met behulp van sensoren.